logo Cloudflare

Projekt Fair Shot dává volně k dispozici technologie podporující spravedlivou distribuci vakcín

Projekt společnosti Cloudflare umožní vládám, regionům, obcím, zdravotnickým zařízením a dalším organizacím přístup k Cloudflare Waiting Room - řešení transparentní digitální fronty, které ve spolupráci s jakoukoliv registrační stránkou dokáže lidem poskytnout informace o aktuální pozici v očkovací frontě z pohodlí svého domova.

"Je neuvěřitelné, jak rychle dokázala vědecká komunita vyvinout účinné očkovací látky proti nemoci COVID-19. Chceme prostřednictvím našich technologií a infrastruktury pomoci k co nejrychlejší, nejefektivnější, a přitom férové distribuci. S projektem Fair Shot dáváme naši technologii Waiting Room volně k dispozici všem organizacím, které jsou zodpovědné za účinnou distribuci vakcín, aniž by musely investovat do nových technologií," říká Matthew Prince, spoluzakladatel a výkonný ředitel společnosti Cloudflare.

Technologie Cloudflare Waiting Room může být instalována před jakoukoliv registrační stránku bez nutných programovacích či jiných technických znalostí. Každá osoba, která si chce objednat termín očkování, dostane s pomocí tohoto nástroje potvrzení o svém pořadí, a poté je přesměrována na registrační stránku organizace.

Waiting Room může být konfigurován distributorem vakcíny tak, aby informoval každého registrovaného o odhadované čekací době a zaslal upozornění, jakmile se přiblíží čas očkování.

Cloudflare nabízí Projekt Fair Shot distributorům vakcíny zcela zdarma, avšak technologii Waiting Room lze zprovoznit i v komerčním nasazení.

Ideální je například k organizaci online prodeje vstupenek na koncerty či sportovní utkání, dálničních kupónů apod.

V ČR a na Slovensku je od února 2020 partnerem Cloudflare společnost ZEBRA SYSTEMS.

Výběr z poskytovaných řešení a služeb:

Článek Cloudflare ze dne pátek 12. února 2021

Další články od Cloudflare